דף הבית / בלוג / 6 פירות וירקות שישאירו אתכם צעירים

6 פירות וירקות שישאירו אתכם צעירים

בלוג

אספנו עבורכם 6 פירות וירקות אשר נחקרו והוכחו כמזונות אנטי אייג'ינג שיוסיפו בראיות לחיים שלכם, יגרמו לכם להרגיש טוב יותר, ואולי יורידו כמה שנים טובות מחייכם (:

פלפלים אדומים

פלפלים אדומים עמוסים בנוגדי חמצון אשר הראו את יעילותם בכל הקשור לאנטי אייג'ינג. בנוסף לתכולתם הגבוהה בוויטמין C – שטוב לייצור קולגן – פלפלים אדומים מכילים נוגדי חמצון חזקים הנקראים קרוטנואידים.

קרוטנואידים הם פיגמנטים מן הצומח והם אחראים על צבעו הבוהק של הירק הנפלא הזה, (אדום, צהוב, כתום, ירוק). יש להם מגוון תכונות אנטי-דלקתיות, והם ועשויים לסייע בהגנה על העור מפני נזקי שמש, זיהום ורעלים סביבתיים.

כדאי לנסות:

פרוסות חתוכות בכלי מתאים, קצת מלח פלפל, מתבל גבינה , והינה לכם נשנוש טעים מול הטלוויזיה.

אגוזים

סוגי אגוזים רבים (בעיקר שקדים) הם מקור נהדר לוויטמין E, שעשוי לסייע בחידוש רקמות העור, שמירה על לחות העור והגנה על העור מפני קרני UV. אגוזי מלך אפילו מכילים חומצות שומן אומגה 3 אנטי דלקתיות מסוג סטרוסטד שעשויות לעזור:

לחזק את קרומי תאי העור

להגן מפני נזקי שמש

לתת לעור להיות זוהר ויפה על ידי שמירה על מחסום השמן הטבעי שלו

כדאי לנסות: לפזר מעל הסלט תערובת אגוזים(כל כך קל ומשפר את הסלט משמעותית) או סתם לשים בכלי מותאם ולנשנש.

אוכמניות

אוכמניות עשירות בוויטמינים A ו- C, כמו כן גם באנתוציאנין, רכיב אנטי אוקסידנטי (נוגד חמצון) שנחקר רבות והוכיח את התועלת הבריאותית שלו.

הוא זה שנותן לאוכמניות את צבע הכחול העמוק והיפה שלהם.

כדי לנסות: זורקים את הפרי הטעים הזה לתוך שייקר עם או בלי פירות נוספים ונותנים לצבע הסגול בוהק שלו לעשות קסמים !

אבוקדו

אבוקדו עשיר בחומצות שומן אשר יתנו לעור להיות חלק וגמיש. הם מכילים גם מגוון ערכים תזונתיים חיוניים העלולים למנוע את ההשפעות השליליות של ההזדקנות:

  • ויטמינים K, C, E ו- A
  • ויטמינים מקבוצת B
  • אֶשׁלָגָן

הריכוז הגבוה של ויטמין A באבוקדו יכול לעזור לנו להשיל תאי עור מתים, ולהשאיר לנו עור מדהים וזוהר. תכולת הקרוטנואידים שלהם עשויה לסייע גם בחסימת רעלים ונזקי קרני השמש וגם לסייע בהגנה מפני סרטן העור.

כדאי לנסות : עם אבוקדו זה הכי פשוט, כי הוא הולך כמעט בכל מקום, בכריך, בסלט, ואפילו סתם פרוסות עם קצת לימון ושמן זית שישדרגו כל ארוחה.

בטטה

צבעה הכתום של הבטטה מגיע מנוגד חמצון הנקרא בטא-קרוטן שמומר לוויטמין A. ויטמין זה יכול לעזור להחזיר את גמישות העור, להאיץ את קצב תחלופת תאי העור ובסופו של דבר לתרום לעור רך וצעיר למראה.

הירק שורש הטעים הזה הוא גם מקור נהדר לוויטמינים C ו- E – שניהם עשויים להגן על עורנו מפני רדיקלים חופשיים מזיקים ולשמור על גוון העור שלנו.

כדאי לנסות: להכניס לתנור בטטה שלמה עד שהיא מתבשלת (ניתן לבדוק עם סכין, אם היא עוברת חלק עד הסוף, מוכן) לאחר מכן לפתוח באמצע ולתבל לפי רצונכם, הבטטה יכולה להיות מנת צד ויכולה גם בקלות יכולה להיות המנה העיקרית!

*מי שרוצה לקחת צעד אחד קדימה ניתן לשים מעט חמאה וגבינה בתוספת ירקות, תודו לנו אחר כך 🙂