דף הבית / בלוג / זיכרון לטווח הארוך

זיכרון לטווח הארוך

פוספטידילסרין - ביומיינד

חסר גבולות, מניפולטיבי ואמוציונאלי. הכירו את הזיכרון לטווח הארוך ..

זוכרים איפה הייתם ב-11 לספטמבר 2001?

ואת היום של החתונה שלכם? היום שבו נולדו הילדים? זוכרים איפה הייתם כשבישרו לכם בשורה קשה?

לא רק שאנחנו זוכרים את האירועים האלה, אלא שאנחנו גם זוכרים בדיוק מה לבשנו, מי היה שם, מה היה מזג האויר, מה הייתה השעה, מה עשינו לפני כן ומה עשינו אחרי כן. גם אם עברו 20 או 30 או אפילו 60 שנה..

אבל מה לגבי ה-25 לספטמבר 2001? מה לגבי כל הימים האחרים בחיינו שבהם לא התחתנו, לא ילדנו ולא קיבלנו שום בשורה? למה אנחנו לא זוכרים גם אותם לפרטי פרטים?

מהו זיכרון לטווח ארוך ואיך הוא פועל?

כל דבר שנמצא אצלכם בזיכרון יותר מ-30 שניות נחשב זיכרון לטווח ארוך. כמה זמן הוא יכול להשאר שם? ככל הנראה לנצח.

ואם הזיכרון לטווח קצר יכול להכיל רק מספר מצומצם של פריטים (4-7), אז הזכירון שלנו לטווח הארוך הוא בלתי מוגבל. אבל בניגוד לחבילת הגלישה החודשית שלנו, לא כל האירועים שמאופסנים שם, נגישים לנו באותה מידה.

איך זה עובד?

ובכן, מסתבר שבעצם כולנו חיים בסרט 😊. אנחנו נזכור את כל מה שקשור באקשן, ברגש, ובעובדות. אנחנו זוכרים יותר דברים שראינו ופחות דברים ששמענו, יותר דברים שאנחנו חוזרים עליהם או משננים אותם (כן, בית ספר צדק..), ולאורך השנים נצליח יותר לזכור, למשל, את רוב האנשים שלמדו איתנו בתיכון אם נראה תמונה שלהם, אבל לא ממש נצליח לשלוף את רשימת השמות מהזכרון.

איך הזיכרון לטווח ארוך משפיע על חיי היומיום שלנו?

מכירים את המשפט "זה כמו לרכב על אופניים"? הדוגמא הפופולארית הזאת ממחישה בפשטות מרכיב חשוב ביכולות הקוגניטיביות שלנו. כי בתוך הזיכרון לטווח ארוך יש לנו גם חלק שלם שמוקדש לזכרון של ה"בלתי מודע" כמו נשימה, כמו איך לנהוג, ואיפה נמצאת הקופסא של העוגיות במטבח..

בקיצור, אם נאבד מהיכולות של הזיכרון שלנו לטווח הארוך החיים שלנו יהפכו לסרט אילם. או סרט שחור לבן..

איך לשמור על הזיכרון בגיל השלישי?
איך לשמור על הזיכרון בגיל השלישי?

איך לשמר את הזיכרון לטווח ארוך בגילאים מתקדמים?

תחזוקה שוטפת של המערכות הקוגניטיביות היא אלף בית בשמירה על איכות חיים לאורך זמן. גם ובעיקר בגילאים מתקדמים. כולנו רוצים להמשיך לזכור את הפעם הראשונה שבה ראינו את הנכדים שלנו, את הנשיקה הראשונה שלנו, איך רוכבים על אופניים וגם איפה נמצאת הקופסא של העוגיות במטבח..

זה מאוד פשוט. הקפידו על תזונה בריאה, על שינה מספקת, על פעילות גופנית ובילוי באויר הפתוח, על קשרים ומפגשים חברתיים ותרגול קבוע של היכולות הקוגניטיביות שלכם. פתרו תשבצים, למדו שפות, קראו והעשירו את עצמכם על בסיס קבוע.

לחצו כאן לקבלת 4 טיפים לשמירה על הזיכרון שלנו – 4 טיפים מעולים לשמירה על הזיכרון שלנו

קחו את הכמוסות שלנו כחלק מהתחזוקה השוטפת – פיתחנו אותם במיוחד למטרה זו, עם כל המרכיבים החיוניים לשמירה על פעילות קוגניטיבית תקינה. הן יאפשרו לכם להמשיך בחייכם בראש שקט ולשמר (ואולי אפילו לשפר) את הקיים, ללא כל מאמץ.

זכרו, שאורח החיים הטכנולוגי והדיגיטאלי קצת הפך אותנו לעצלנים בתחום הזה וזה ללא ספק משפיע על היכולות הקוגניטיביות שלנו ככלל, ועל הזיכרון שלנו בפרט. לא צריך יותר לזכור מספרי טלפון, סיסמאות, ואפילו הקוד לכספומט כבר לא בשימוש. הפקדנו את הזיכרון שלנו בידי גוגל… ועד כמה שזה נוח, חשוב מאוד לשים לב ולא להזניח או להתעצל. אתגרו את הזיכרון שלכם, הזינו אותו, והקפידו לתרגל ולשפר אותו ככל הניתן, באופן קבוע ויומיומי.

מאמרים נוספים שיעניינו אתכם